{"autoplay":"true","autoplay_speed":"3000","speed":"300","arrows":"false","dots":"false","rtl":"false"}
  • Avernakø LandHotel


    Som vor mor lavede det
    I en tidligere skole på naturskønne Avernakø huserer en lokal ildsjæl. Hun hedder Gitte, og hun har flere bolde i luften end de fleste. Fra den lille perle i Det Sydfynske Øhav driver hun eget landhotel og landbrug med frugter fra øens haver og vilde natur.

    Gitte har også kaniner, og de har det som blommen i et æg. Her er ingen bedrøvede dyr i bure. Kaninerne er født og opvokset på Avernakø og stortrives, mens de tumler rundt og boltrer sig på friland.

    Saft, marmelade og urtesalt er lavet uden tilsætning af kunstig farve og smag, og Gitte bruger udelukkende lokale frugter, bær og urter. Alt fra Gitte er lavet, som vor mor gjorde det, og smager lige så meget af naturlig kærlighed.


    Kaniner slagtes lokalt
    At kaninerne opdrættes på Avernakø og slagtes på Vildtpilleriet i Stenstrup er ingen tilfældighed. Gitte sætter nemlig en stor ære i at ”gøre det lokalt”, som er hendes motto. Derfor får hun det meste ud af egnens ressourcer.

    Frugtbuske og træer i snorlige rækker har Gitte ikke. Derimod går hun rundt på øen og indsamler fra naturen. Heriblandt vildtvoksende brombær, hyben, havtorn og kræger, som frit får lov at gro uden indblanding. Urterne, som også vokser vildt ved stranden, indgår også ofte som ingredienser. For det er her, i det vilde og fri, at Gitte finder den største smag.

  • HVEM:
    Gitte Sørensen
    HVOR:
    Avernakø Hovedvejen 10, Avernakø, 5600 Faaborg
    METODE:
    Kaninerne slagtes på Vildtpilleriet i Stenstrup på Fyn. Salte, marmelader og saft produceres i landhotellets køkken.
    CERTIFIKATER:
    Ingen
    KONTAKT:
    2980 9986
    gitte@avernak.dk

    avernakoelandhotel.dk