{"autoplay":"true","autoplay_speed":"3000","speed":"300","arrows":"false","dots":"false","rtl":"false"}
 • Gureenie


  Første chilisauce klar til præsentation
  I Rudkøbing huserer en lokal ildsjæl. Han hedder Jørgen og er en svært rar mand, som har sat sig for at producere ‘verdens hyggeligste chili’.

  Navnet Gureenie kommer af det engelske ord ‘greenie’. Det betyder grøn eller naturbetænksom – bare udtalt langsomt og på lokalt langelandsk. Ideen til Gureenie opstod, da Jørgen mødte kokken Niels Victor. Efter mange inspirerende køkkenmøder er Jørgen nu klar til at præsentere sin første chilisauce.


  Så mild, at alle kan være med
  ‘Den røde’ er Jørgens første i en lang række af produkter. I chilisaucen bruger Jørgen soltørrede tomater, oliven- og rapsolie, rørsukker og ren ceylon-kanel. Næsten alt sammen økologisk. Desuden bruger Gureenie kun kernerne, da det sikrer konsistens i smagen og stabil styrke – altså så tilpas mild, så alle kan være med.

  ‘Den røde’ har allerede fået flotte ord med på vejen. Chilisaucen har været i Arizona, USA, hvor chili er noget, man ofte nyder i slow food, chili con carne og til grill.

  »Det er den bedste chili, jeg nogensinde har fået,« var nogle af ordene, ‘Den røde’ mødte. Netop derfor kan Den Lokale og langelænderne være stolte over, at de har fået deres egen lokale Chili-Jørgen.

 • HVEM:
  Gureenie
  HVOR:
  Humble, Langeland
  METODE:
  90 procent økologisk og arbejder på 100 procent
  CERTIFIKATER:
  Ingen
  KONTAKT:
  2182 6226