{"autoplay":"true","autoplay_speed":"3000","speed":"300","arrows":"false","dots":"false","rtl":"false"}
 • Høkildegård


  Bondegård med udsigt
  Der er så smukt på Sydfyn. Omgivet af eng, skov og skrænter ned til den smukke og fredede Syltemae Ådal ligger Høkildegård på 42 tønder land. Det er en rigtig bondegård med økologisk planteavl, frilandsgrise, kødkvæg, får og geder, høns, katte og hunde. Her bor tre generationer: mormor Karen, Lise og Thomas og deres fire børn, som alle hjælper til med det daglige arbejde i marken og gårdbutikken.

  Der produceres kun fødevarer, som familien kan stå inde for, og de inviterer gerne besøgende indenfor, så man ved selvsyn kan opleve, hvor godt dyrene har det.


  Glade dyr giver godt kød
  Lise er overbevist om, at det frie liv giver kødet en særlig kvalitet og smag. Får og geder går i ådalen hele sommeren og spiser forskellige planter, hvis aroma sætter sig i kødet. Langs åen på de økologisk dyrkede arealer møder man også en flok græssende kødkvæg af forskellig race. Dyrene går ud og ind af stalden, som de har lyst, og kalvene går sammen med deres mor fra de bliver født, til de skal slagtes.

  På marken tilbringer frilandsgrisene hele deres liv med roden i jorden, leg, løb og svalende mudderbade. Her er hytter med strøelse, hvor de sover og hviler, for grise er faktisk ret mageligt anlagte. De har fri adgang til foder, som i øjeblikket er avlet konventionelt.

   
 • HVEM:
  Lise og Thomas Tange Rasmussen
  HVOR:
  Åmarksvej 46, 5762 Vester Skerninge
  METODE:
  Økologisk deltidslandbrug (jord, kvæg, får og geder) med ikke-økologiske frilandsgrise
  CERTIFIKATER:
  Landbrug er aut. økologisk – statskontrolleret
  KONTAKT:
  27 58 58 47
  post@hoekildegaard.dk

  www.høkildegård.dk