{"autoplay":"true","autoplay_speed":"3000","speed":"300","arrows":"false","dots":"false","rtl":"false"}
  • Økomølleriet Kragegården


    Biodynamik med respekt for traditioner
    Blandt midtfynske agre ved landsbyen Havndrup ligger Kragegården. Her driver Karin og Kristian landbrug i 8. generation. I staldbygningen har de indrettet Økomølleriet, der forener biodynamiske principper med respekt for landbrugstraditioner og kornsorter. De forarbejder især ældre kornsorter som spelt, ølandshvede og svedjerug, hvis smag og kvalitet er fantastisk.

    På gårdens marker har de desuden i mere end 30 år dyrket økologiske grøntsager, kartofler og korn. Bæredygtighed er ikke en ny idé, men en dybt rodfæstet fremgangsmåde i Karins og Kristians arbejde med produkter og landbrug. Det afspejler sig i alt, hvad Økomølleriet producerer.


    Melet er malet på stenkværn
    Arbejdet med de bedste kornsorter fra markernes skatkammer kræver omhu. Karin og Kristian tager kærligt hånd om alle sorter og kerner. Som den eneste gård på Fyn maler Økomølleriet på stenkværn, der arbejder langsommere og mere skånsomt og giver melet høj kvalitet.

    Metoden bevarer kimen, som indeholder de fleste vitaminer og mineraler. Kimen gør det friskmalede og gyldne mel mere næringsrigt, sikrer mere smag og en større bageevne end industriforarbejdet mel, hvor kimen slibes af for holdbarhedens skyld. Netop på grund af holdbarheden bliver mel fra Økomølleriet malet i små portioner og på bestilling, så kunderne får det så frisk som muligt.

  • HVEM:
    Karin og Kristian Andersen
    HVOR:
    Fyn Økomølleriet, Kirkeløkken 8, 5750 Ringe
    METODE:
    Biodynamisk landbrug
    CERTIFIKATER:
    Statskontrolleret økologisk (Ø-mærket)
    KONTAKT:
    2081 2071
    kragegaarden@mail.dk

    www.kragegaarden.dk