{"autoplay":"true","autoplay_speed":"3000","speed":"300","arrows":"false","dots":"false","rtl":"false"}
  • Læsø Tang


    Høst fra strandkanten
    Rie går tit strandture med en kurv under armen, for hun er ude på noget. Hun høster nemlig frisk spisetang ved Læsøs rene kyster, som bagefter renses, tørres og håndsorteres på hendes solrige terrasse på øen.

    Det salte vand fra Nordsøen sikrer optimale betingelser for de forskellige tangarter, som Rie både forarbejder til tørret tang og sunde velsmagende delikatesser, heriblandt tangpesto, tangchips, knækbrød og biscotti. Tørret tang, som er lagret i mere end 10 år, betragtes i Japan som en særlig delikatesse.


    Godt for kroppen og maden
    Spisetangen høstes fra Danmarks reneste farvand ved Læsø. Når den er skyllet og renset, lægger Rie tangen til tørring i sol og vind, for det er med til at udvikle tangens forskellige næringsstoffer, heriblandt flerumættede fedtsyrer, der giver smag, karakter og er gode for kroppen.

    Tang er smagsforstærkende og fremhæver det sure, søde, salte og bitre, hvilket gør den ideel som boullion-erstatning i supper og saucer og som krydderi. Tang er også god i salater og dressinger, hvis man finthakker det med hvidløg og blander det i mayonnaise.

  • HVEM:
    Rie Toftelund
    HVOR:
    Doktorvejen 16, 9940 Læsø
    METODE:
    Økologisk
    CERTIFIKATER:
    Ingen
    KONTAKT:
    2023 4911
    tl@tofteladen.dk

    www.laesoetang.dk