{"autoplay":"true","autoplay_speed":"3000","speed":"300","arrows":"false","dots":"false","rtl":"false"}
  • Pastariget


    Durumhvede fra Frennegård
    I idylliske omgivelser udenfor Svaneke på Bornholm ligger Frennegård, hvor Susanne og Finn driver Pastariget. Her laver de pasta og pesto så velsmagende, at man kommer tættere på Italien for hver en mundfuld.

    Pestoen laves af bornholmsk rapskimolie tilsat naturens krydderier, og som de lokale ildsjæle, de er, dyrker Finn bornholmsk durumhvede, som Susanne laver til pasta med danske æg og efter solide håndværkstraditioner.

    Landmandsparret har allieret sig med Nils fra Valsemøllen i Aakirkeby, som maler mel af durumhveden. Alle trinnene er med til at gøre Pastarigets pasta unik i kvalitet og smag, og den er det eneste 100 procent danske pastaprodukt på markedet.


    Unikt klima – unik pasta
    Når Pastarigets produkter er så velsmagende, skyldes det Bornholms unikke klima. Øens mange solskinstimer og de varme havstrømme  giver optimale betingelser for durumhvedens stortrivsel gennem sommeren. Ligesom urterne, der anvendes i de lækre pestovarianter, blomstrer de frodigt og bliver rusket godt igennem af klippeøens friske vinde.

    Pastaproduktionen foregår lokalt – fra Finns korn over Nils’ mølle til Susannes køkken – så der udledes ikke meget  CO2 ved transport. Pastarigets pasta har vundet Børsens Fødevarediplom for bedste smag og kvalitet, og dommerpanelet udbrød begejstret: »Den smager fantastisk! Nu behøver jeg ikke købe italiensk pasta mere.«

  • HVEM:
    Susanne Bloch og Finn Harild
    HVOR:
    Bornholm Pastariget, Aarsdalevej 81, 3740 Svaneke
    METODE:
    Konventionel
    CERTIFIKATER:
    Ingen
    KONTAKT:
    5649 7250
    info@pastariget.dk

    www.pastariget.dk