{"autoplay":"true","autoplay_speed":"3000","speed":"300","arrows":"false","dots":"false","rtl":"false"}
 • Pletkærgård


  Trivsel og harmoni i flokken
  På den maleriske sydspids af Strynø, med havudsigt til intet mindre end tre sider, finder du Lisbeths og Naveeds Pletkærgård. Parret, der tidligere ejede og drev en købmandsforretning i København, overtog gården i 2009 og begyndte herfra at realisere deres drøm: At producere fødevarer, som de 100 procent kan stå inde for.

  I dag er gården befolket med store, flotte gallowaykvæg og anglo-nubiske får, der giver den lækreste og fedeste mælk. Dyrene bliver forkælet på Pletkærgård, og parret har fuld fokus på dyrenes trivsel og harmonien i flokkene af dyr. Det kan smages. Det saftige, kolesterolfattige gedekød er stadig en unik ting i det danske køkken, men kødet egner sig fantastisk til alt fra spegepølse og hakkekød til en lækker steg i ovnen.


  Tilbage til det oprindelige
  For Lisbeth og Naveed handler det om, at produktionen skal foregå tættere på naturens og dyrenes vilkår. Selv,om dyrene er hegnet ind af hensyn til naboen, så har de masser af plads at boltre sig på, og de fodres med det bedste økologiske foder. Og så er de, helt efter naturens orden, ikke kastreret. På Pletkærgård handler det om dyrevelfærd og en mere bæredygtig kødproduktion.

  Dyrene på Pletkærgård lever nærmest som kæledyr, og de får al den kærlighed, de har brug for til at vokse sig flotte og store. De flotte anglo-nubiske får har endda en særlig evne til at knytte sig til mennesker. Konklusionen er, at tillid og respekt giver saftigt og indbydende kød.

 • HVEM:
  Lisbeth og Naveed
  HVOR:
  Pletkærvej 6, 5943 Strynø
  METODE:
  Økologi/Traditionel
  CERTIFIKATER:
  Ingen
  KONTAKT:
  Lisbeth 6080 9027
  pletkaergaard@gmail.com