{"autoplay":"true","autoplay_speed":"3000","speed":"300","arrows":"false","dots":"false","rtl":"false"}
 • Strandlyst


  Æbler i fem generationer
  Et stenkast nord for Rudkøbing med udsigt til Langelandsbroen, havet og Siø ligger frugtplantagen Strandlyst, hvor der er blevet dyrket frugt uafbrudt i 150 år. Plantagen drives i dag af Kristoffer og Lone Lollesgaard, der er femte generation på gården. Al frugt bliver plukket i hånden. Her sættes kvaliteten nemlig i højsædet, og hver dag arbejdes der omhyggeligt med at avle produkter af høj kvalitet.

  Hele femten forskellige æblesorter, men også pærer, kirsebær, blommer og hindbær bliver dyrket til salg som frisk frugt og bær. Strandlyst producerer også most, honning, marmelader, sirup, æblesmør og andre lækkerier, som bliver solgt i den stemningsfyldte gårdbutik.


  Mosten smager af årstiderne
  Nogle af plantagerne ligger direkte ned mod vandet, og netop det kystnære klima med sol, salt og varme er ideelt for æbledyrkning. En del af høsten bliver straks koldpresset til æblemost for at få så meget saft og smag fra æblerne som muligt. Det er ren most, der alene pasteuriseres.

  Most er ikke bare most. Smagen afhænger af hvilke sorter, man anvender. Strandlysts Rubinolamost smager af sommer og frugt, saften af Gråsten bevarer smagen af det oprindelige æble, mens den kraftfulde efterårsmost er presset af to, tre forskellige sorter.

 • HVEM:
  Kristoffer og Lone Lollesgaard
  HVOR:
  Peløkkevej 9, 5900 Rudkøbing
  METODE:
  Konventionel frugt- og bæravl
  CERTIFIKATER:
  KONTAKT:
  23 49 12 76
  lollesgaard@dlgmail.dk
  www.facebook.com/frugtplantagenstrandlyst/