{"autoplay":"true","autoplay_speed":"3000","speed":"300","arrows":"false","dots":"false","rtl":"false"}
 • Tranekær Skovlandbrug


  Klimavenlige grøntsager
  I december 2016 lå der en stor, bar mark lige syd for Tranekær Slot og Medicinhaverne på Langeland.

  I sommeren/efteråret 2017 vælter frodige grøntsager og urter op af af de 10 hektar landbrugsjord, og seks-syv medarbejdere er beskæftiget med at passe dem. Afgrøderne gror mellem lange bælter af buske og træer, og det er det nye i skovlandbrug: Træer og buske optager CO2 både gennem blade, stammer og rødder, og på den måde mindskes det samlede CO2 udslip fra produktionen.

  – Vores mål er, at skovlandbruget bliver 100 procent CO2 neutralt og certificeret økologisk. Vi dyrker  efter økologiske metoder, vi bruger kun økologisk hønsegødning og ingen sprøjtegift. Forhåbentlig bliver vi certificeret økologisk den 1. januar 2018, fortæller den daglige leder af skovlandbruget, Johan Fast.


  Køb grøntsagerne på hele Langeland
  Skovlandbruget dyrker en masse forskellige grøntsager: Mange slags kartofler, gulerødder og løg, fennikel, salat, græskar og op mod 15 sorter af krydderurter – purløg, basilikum, rosmarin osv. Fra buske og træer kan sidenhen høstes bl.a. marmeladebær, figner og nødder.

  – Landmænd, lokale og turister er velkomne til at besøge os og høre mere om dyrkningsmetoderne, fortæller Johan Fast.

  Grøntsagerne og krydderurterne kan købes i Den Lokale og i et nye grøntsagsmarked i det nedlagte Godskontor i Tranekær – begge ligger i Slotsgade 91 – samt i brugserne på Langeland.

 • HVEM:
  Johan Fast, daglig leder
  HVOR:
  Botofte Strandvej 2, 5953 Tranekær
  METODE:
  Sprøjtefri, klimavenlig, på vej mod økologisk
  CERTIFIKATER:
  Ingen
  KONTAKT:
  Tranekær Skovlandbrug v/Johan Fast 5190 3382
  kontakt@skov-landbrug.dk
  https://www.facebook.com/TranekaerSkovlandbrug/